Prova på mountainbike downhill

Har du också funderat på att testa att cykla downhill i bikepark? Mountainbike downhill går som det låter, nedför. Däremot måste det inte gå fort utan de flesta kan prova på och välja banor med lättare svårighetsgrad. Det finns banor för nybörjare upp till experter.  

Introduktionskurs med MTB instruktör

Vi rekommenderar starkt att vara med på en introduktionskurs om det är första gången du provar på. Introkursen passar även dig som cyklar MTB men inte provat på downhill tidigare. 

Med en erfaren instruktör får du en genomgång av cykelteknik för att cykla säkert i parken. Det är en hel del att tänka på för att hantera en downhillcykel med mycket dämpning både fram och bak, starka skivbromsar och terrängen. 

Du får många bra tips och instruktören kan även ge personlig feedback. Instruktören går även igenom hur vi får med cykeln på liften och gruppen cyklar ett åk tillsammans ner från toppen. På vägen ner får du fler tips om till exempel kurvtagning och bromsteknik.    

Våra introduktionskurser börjar kl. 09.00 och håller på i cirka en timme. Målet med introkursen är att du ska få en roligare och säkrare cykling och upplevelse. 

“Vilken tur att vi bokade introkurs! Vi hade inte klarat av det här på samma sätt och haft så kul utan alla tips”.  
Stefan B, Stockholm

Här kan du hyra cykel och boka kurs